Prilozi: Contributions, Volume 7, Issues 2-9

Front Cover
Akademija, 1976 - Social sciences
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Related books

Contents

Section 1
5
Section 2
57
Section 3
1

18 other sections not shown

Other editions - View all

Common terms and phrases

АВНОЈ акчиња акчиња годишно апс Београд бидејќи биле бројот Бугарија Булачани вакаф вакафот век вкупниот вкупно врз врска втор назив годишен приход градот граор Грција давачки данок данокот даноци Дебар денк дефтерот додека Драчево другите еден едно жители задолжено земја ѕе ѕи изнесува износ имало имарет имаретот имот Иса-бег Исхак-бег итн јачмен Јигит-бег Југославија кон Коџаџик КПМ леќа лист лозја Македонија меѓу Меѓутоа медреса медри мешано жито муслимани наоѓа напишано народите население населението нахии нахија нахијата невработеноста неженети некои непосредниот феудален господар нив ние оваа овие оѓ однесува околу оМаѕИ Пијаде повеќе податоци помеѓу пописен дефтер пописни дефтери пописниот дефтер пописните пописот поради потоа приходот просек пченица развиените регистрирани реден број републики републиките ро самиот санџак секој села селата село селото семејства сите Скопје случаи собрание според среќава стои Струмица таа текот текстот територија тие товари жито три Тумчевиште уште ушур ушурот федерализам христијани чифлици џамија џамијата Ше

References from web pages

Subscription agency "MK-Periodica"
Prilozi, semi-annually. 0350-1914, Makedonska Akademija na Naukite i Umetnostite. Oddelenie za Lingvistika i Literaturna Nauka. Prilozi, semi-annually ...
www.periodicals.ru/ import/ list.phtml?column=name& country=147& theme=0& words=& set_usr_lang=eng

Bilten novih knjiga, broj 1-3, 2004
Germanoslavica 2 : prilozi prou čavanju uzajamnih kulturnih i knjievnih veza između nae i ..... Prilozi - Makedonska akademija na naukite i umetnostite. ...
www.ff.ns.ac.yu/ biblioteka/ bilteni/ bilten041/ blt041.htm

Untitled Document
Title: Arheografski prilozi. Publication info: Beograd, Narodna biblioteka Srbije, Arheografsko odeljenje. Volume/date range: v.1- ; 1979- JA 1293 1961 ...
firestone.princeton.edu/ hellenic/ unionindex.htm

Bibliographic information