Историја на исламот

Предња корица
 

Шта други кажу - Напишите рецензију

Нисмо пронашли ниједну рецензију на уобичајеним местима.

Садржај

Чести термини и фразе

Алах Арапи Арапите арапски Африка бидејќи биле будизмот век вели верата верски верските владетел влијание времето врз години голем дел добро додека другите Египет еден заб зборува Златната орда Ибид Индија ислам исламот исламската исламски исламските исламското испратил ке Кина кон исламот краишта кралот Куран Куранот луѓе малку мегу Медина мисионери мисионерска многу можеле Монголите мошне мусли муслимани муслиманите муслимански Мухамед навистина народот население населението неговата неговиот неговите неговото некои неколку нивната нивниот нивните нивното Нигер ние ниту новата вера оваа вера овие околу оние освен останале Островот пат Персија племиња повеќе подоцна поради Португалците потоа потполно почетокот пратеник Пратеникот преку преобратеници преобратување приврзаници примиле прифатиле работа своето својата вера својот сепак сите сомнение според Судан Суматра таа тие тогаш толку Турците управување уште халифот хиндуизмот хиџра христијаните христијанството ширењето на исламот CBojaTa deka godina islamot London muslimanite OBoj prev

Библиографски подаци