Glasnik na Institutot za nacionalna istorija, Volume 45

Front Cover
Institut, 2001 - Macedonia
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Идејата за создавање југословенскобугарска федерација
9
МекѕапАаг Ѕ1ојалоуѕкг ТНе ВетојЈгаргпс Спапеѕ т те Оеоаг Кага 15к 1611
16
Радио билтенот на Кичевската партиска организација
21

13 other sections not shown

Other editions - View all

Common terms and phrases

Албанија АСНОМ Балканот бидат бидејќи биле борбата Бугарија бугарската бугарскиот вардарскиот дел век Велес Велешката област веќе влијание востание времето врз врска Гоце Делчев градот движење дејност дел на Македонија дело Димески другите Друштво за наука Ѓорче Петров еден Зборник Кузман Јосифовски Зборник Охридско-Струшко Зборник Тетово земјата Иван Гарванов Илинденв Илинденската ИНИ ИНИ-Скопје Истото јазик Југославија Кичево кн Ковачев кон крајот Кузман Јосифовски маке македон македонското национално Мариово меѓу многу население наука и уметност национална историја неговата неговиот некои нив оваа овие одбор на СЗБНОВ оѓ околу општина Кратово Општина Охрид општина Тетово Општински одбор организација Охрид Охридско-Струшко во НОВ Павел Шатев Панко Брашнаров период периодот Петре Пирузе Питу повеќе покрај помеѓу поради потоа почетокот прашањето првата преку Прилеп светска војна својата својот Сѓ сите скиот Скопје Собрание на општина Солун Софии Сп Спомени според Струга таа текот Тетово и Тетовско Тетовско во НОВ тие ТНе тогаш три уште Член

Bibliographic information