Prosvetnata politika na egzarhijata i učilišnite buntovi vo Makedonija

Предња корица
Kultura, 1960 - 100 страница

Из књиге

Шта други кажу - Напишите рецензију

Нисмо пронашли ниједну рецензију на уобичајеним местима.

Садржај

1. одељак
22
2. одељак
24
3. одељак
37

други делови (5) нису приказани

Чести термини и фразе

Авксентија Антон Димитров Белград бидат бидејќи Битола борба борбата Бугарија бугарската бунт бунтот буржоазија веднаш Велес владиката ВМРО врховистите врховистичката ВМРО всушност гим гимна гимназии гимназијата голем градот граѓанството Григорија движење дејност дел ден Доросиев другите Ѓорче Петров Ег Егзар Егзархијата еден едно заб зархијата Затоа имаше интернатот исклу исклучените ученици Јане Сандански Кандиларов клас кон крајот кру кружокот луѓе македон Македонија македонското Македонци меѓу Мелетија Митрополијата митрополитот можеше народно собрание народот ната некои нив ниците НРМ оваа овие општина општината Организацијата отпочнаа отпушти Пере Тошев Петре Поп Арсов Петров повеќе политика во Македонија понатаму поради преку работи ре револуционерна револуционерниот кружок решение решението родум санкции Сарафов свои својата својот сите ската Скопје совет Солун Солунската гимназија Солунската машка гимназија Софија станаа таа тие три турската Турција уче ученик ученикот учениците ученички ученичкиот учество учи училиш училишни бунтови училишта училиштето учители учителите учителот учителскиот уште хијата Христо Христо Матов црковно-училишна Шулев

Библиографски подаци