Historical bases for autocephaly of the Macedonian orthodox church

Предња корица
J. Belčovski, 1990 - 185 страница

Из књиге

Шта други кажу - Напишите рецензију

Нисмо пронашли ниједну рецензију на уобичајеним местима.

Садржај

1. одељак
7
2. одељак
14
3. одељак
15

други делови (9) нису приказани

Чести термини и фразе

автокефална автокефалноста акт ар архи архиепис архиепископ архиереи ата Београд биде^ки биле борбата бугарската Василие веднаш век веке вели Весник на МПЦ Види опширно Високата порта власт времето врз Всушност Герман голема грчкиот дело Димевски додека другите егзархот Егзархщата еден епархии епархиите епископ епископите епископот Ив Истори)а ке Климент книга кон Кукуш маке македон Македонка Македонската православна црква македонскиот македонските Словени Македошца мегу Мегутоа митрополит многу можел н>ето неговата нив ниту обнова на Охридската обновуван>е оваа околу општини општините останатите охригани Охрид Охридската архиепископи Охридската архиепискошца охридски охридскиот архиепископ охридските пат патри патркарх патрщархот повеке повелби положба помегу поради потоа потполно почетокот прашан>е прашан>ето првата преку Прима Самоиловата држава Самоиловото царство Св Сепак Синодот сите ската скиот СнЪгаровъ соборот создаван>ето Солун сосема София Според Српската Српската православна црква таа Теофилакт тие ТМОРО тогаш Токму затоа туку уште Цариград Цариградската цариградскиот патркарх царот цел цитир црк црквата цркви црковна црковните Ьо

Библиографски подаци