О Google претрази књига
Преглед
Мишљења и ставови
Општа помоћ

Партнерски програм
За издаваче и ауторе
Придружите се одмах
Помоћ за партнере

Пројекат Библиотека
• Преглед
Партнерске библиотеке
Помоћ за библиотекаре

Пројекат Библиотека Google књига – Побољшани каталог светских књига

Сарађујемо са неколико великих библиотека да укључе своје колекције у Google претрагу књига и, као и каталог књига, корисницима прикажу информације о књизи и у већини случајева неколико исечака - неколико реченица у којима се термин претраге приказује у контексту.

Како изгледа књига из пројекта Библиотека Google књига?
Када кликнете на резултат претраге за књигу из пројекта Библиотека, видећете основне библиографске податке о књизи и у већини случајева неколико исечака – неколико реченица које приказују термине претраге у контексту. Ако књига више није заштићена ауторским правима, моћи ћете да је прегледате и преузмете целу књигу. У сваком случају видећете везе које вас усмеравају на књижаре на мрежи где можете да купите књигу и на библиотеке у којима можете да је позајмите.

Пуни преглед
Преглед исечка
Преглед није доступан

Да бисте видели како заиста изгледају ове странице и сазнали више о функцијама Google претраге књига, прегледајте наше Снимке екрана.

Шта је циљ овог пројекта?
Циљ пројекта Библиотека је једноставан: да се поједностави проналажење релевантних књига - посебно књига које се не могу пронаћи на другом месту, као што су књиге које се више не издају - уз истовремено поштовање ауторских права аутора и издавача. Наш коначни циљ је да сарађујемо са издавачима и библиотекама на стварању опширног, виртуелног каталога свих књига на свим језицима који се може претражити, каталога који може да помогне корисницима да пронађу нове књиге и издавачима да пронађу нове читаоце.

©Google 2008. – Почетна О Google-уПолитика приватности